:)

Idag har jag cyklat för första gången sen op och det gick bra förutom att jag blev lite anfådd och det blev jag inte innan op plus att när jag kom fram så fick jag svimningkänsla.  Det kanske bara är att jag är så otränad hihii..

På förmiddagen träffade jag en kompis på stan och gick en promenad och sedan fikade vi på stan. Det var ju lunch tid så åt yoghurt och kaffe och sedan lunch när jag kom hem vid 14.. Borde väl funka det med :)

Maten annars består av
Frukost, Vanilj eller citron yoghurt (mild naturell)
Mellanmål Saftsoppa
Lunch köttSoppa, mixar inte utan mosar ner grönsakerna på tallriken innan jag äter. Just nu är jag otroligt sugen på spenat hela tiden så äter spenatsoppa med äggula också ofta.
Mellanmål Blåbärssoppa
Mellanmål Yoghurt
Middag samma som Lunch
Kvällsmål yoghurt eller efterrättsoppa

Känns lite ensidigt och måste komma på annat snart. Undras om man kan äta mannagryngröt om man gör den lite lösare... Det är ju så mycket sött allt de sagt man ska ta eller dricka nu.


:))

Mår faktiskt bra fortfarande fast jag har en konstig känsla över magen, det bubblar och gör lite ont emellanåt men inte så ont. Sen vet jag inte hur ont man ska ha ;)
Däremot har jag fått som värsta blåmärket på sidan av ena titthålet, den gör ont eller ont och ont men ömmar en hel del. Ringde till Ersta men där sa jourhavande att det är nog ingen fara... Hmm Vad tror ni?



Annars funkar maten ganska bra, känns att man i stort sätt bara äter hela tiden men kroppen behöver nog det.
Sen undrar jag om tabletterna man ska äta, Såg en annan opererad som hade massa tabletter men jag fick bara B12, KALK, Aco kvinna, inget annat, Har läkaren glömt något? Järn kanske jag inte behöver då jag inte har mens? Har gjort hysterektomi för 2 år sen)

Hoppas alla ni andra mår bra :)

:)

Dag 4 efter operationen och jag mår faktiskt ganska bra. Det känns lite luddigt i magen, svårt att försklara hur men typ bubblar och har sig.. Antar att det är tarmarna som jobbar. Har inte direkt ont utan klarar mig med panodil. Det känns på vänstra sidan om man varit igång en del samt så har jag fått några konstiga nysattacker och det gör ont.. Har försökt att ta allergitabletter men det hjälper inte..
Har även lite yrsel men har ju lite lågt blodtryck ibland så det beror säkert på det samt vätskebrist.

I det stora hela känns det bra, inga komplikationer än i allafall :)



:))

Är hemma igen och det har gått jättebra. Mår bra men har lite ont nu efter den långa hemresan.
Kommer skriva mer imorgon då jag säkert är mycket piggare.


..

Så nu är dagen snart inne då livet ska förändras till det bättre...

Önska mig lycka till nu att jag vaknar till liv efter narkosen och att allt lyckas, sen är det min tur att lyckas på egen hand :)

Konstigt att en operation kan väcka så mycket känslor i en, gjorde en hysterektomi för några år sen och var ju orolig då med men denna gång är det ju extremt... Denna operation är ju inte farligare än en blindtarmsoperation men tror att det har att göra med att denna gör man ju frivilligt på något sätt, Även om man egentligen inte har något val om man har hamnat här så har man ändå ett val. De flesta andra operationer gör man ju om man är sjuk. Visst är fetma en sjukdom också... Hmm oj vad jag svamlar haha..

Ha det gott alla och återkommer så fort jag kommit hem :)

..

Har precis kommit en efter en skön MC tur :) Lite öm i baken men det går över..

De två senaste dagarna är jag inte alls hungrig och har svårt att komma ihåg att dricka mina drinkar...  Eller har nog varit fler dagar då jag bara fått i mig 3 av de 4 påsar. Det borde väl inte göra något :)

Har gått ner 7kg sen flytstart men hade faktiskt gått upp 3kg sedan besöket på ersta i April, så får nog bara tillgodo räkna mig 4kg till operationsdagen :) Det får duga, fick ju inget antal kilo av läkaren som jag var tvungen att gå ner.

Börjar bli lite nervös nu men samtidigt taggad. EN konstig känsla helt enkelt.


:))

Nu är det inte länge kvar...
Har hämtat ut tågbiljetterna idag åker tidigt måndag morgon och imorgon ska jag börja packa ihop lite och även packa dotterns grejor då hon ska bo hos en kompis under veckan.

Funkar fortfarande bra med det flytande, är inte hungrig men saknar att äta, inte bara dricka. Är stundtals sugen på något salt, modifast är ju bara sött känns det som. Men nästa vecka får jag ju äta soppor jag lagat själv så då kan man ju göra mera saltare är dagens kost.

Har planerat in att laga köttsoppa till midsommarmat...
Var och handlade igår och såg att butikerna hade bullrat upp med sill och gräddfil. Gött men det får bli mera midsommarmat nästa år:)
Hoppas bara att allt går bra så jag får åka hem till midsommar..

:)

Funkar fortfarande bra med flytande även om jag börjar bli less på smakerna. Varierar mellan vaniljpudding, chokladpudding och hallondryck... Lite ensidigt men men..
Tuggar väldigt mycket tuggummi, gjorde i och för sig det även innan. Nu känns det som ett måste främst eftersom jag har så dålig smak i munnen...

Känner mig piggare också :)

:)

Vecka 1 avklarad och det har gått bättre än jag kunnat ana. Har inte varit så jobbigt utan har hållt mig till mina soppor och puddingar. Har varit hos folk och fikat utan att det gjort något att de smaskat på jordgubbstårta tex :)

Har försökt att röra på mig mer men det har inte funkat så bra, har fortfarande ont i hälsenan :(

Viktmässigt har det resulterat i minus 5 kg :) Nu är det 1 vecka och en dag kvar till operationen och det känns ganska ok just nu :) Nästa veckas flytande kommer nog jätte bra, massa grejor med dotterns skolavslutning och bal :) Spännande vecka som kommer gå jätte snabbt-


Carpe diem

:)

Dag 3

Min dator la av igår, inte kul jag som är beroende av internet :(

Idag känner jag av mer hungerkänslor men inte så att jag inte står ut men ändå.
Har gått ner 2,5 kilo på två dagar, alltså från startmorgonen till dagens morgon. Känns bra att det händer något.
Har även svält ketoner i urinen. (har kollat med dottern diabetes grejor) Fast tror att alla får det när man förbränner mer än vad man äter :(
Är inte så yr idag men lite okoncentrerad, fast det kan ju bero på värmen också.

Idag har jag även funderat massor på operationen, om risker och om resultat efter. Jag vet ju att man inte kommer vara snygg i kroppen efter alla kilon man går ner, för visst kommer jag att gå ner?? Tänkt om ingen vill ta i mig efteråt. vill ju inte vara singel resten av mitt liv och jo jag vet att det inte sitter i utseendet om någon älskar en men om jag inte känner mig fin själv då utstrålar man ju det utåt. Tänkt om allt går fel?? Att jag aldrig kommer att kunna äta? Inte för att äta är det viktigaste i livet men att bli benig vill jag ju inte.

Jag vet även att övervikten i sig är en risk, att även om jag just nu är frisk så kanske det inte blir så i framtiden.
Och även om jag skulle lyckas gå ner på egen hand så kommer jag till 99% säkerhet att gå upp igen?? Eller??

Dessa två veckor kanske är en tid då man verkligen ska fundera på sin framtid...


:)

Dag 1

Idag var dagen DET, som jag har väntat .. :)
Började morgonen med att väga mig och sedan valde jag frukostdrycken, det blev vanilj. Inte så god som jag hade väntat mig men helt ok. Efter jag dryckit den, 2 koppar kaffe och en halvliter vatten mådde jag asdåligt. Var yr, seg och illamående. Nu blev jag verkligen orolig om jag kommer klara detta och är det verkligen värt att må så dåligt. Kommer jag må så här i 2 veckor nu?

Tog sparris soppan (inte god alls) till lunch fast jag fortfarande mådde jätte dålig och gick sen och la mig i sängen. Sov ett par timmar och blev sen väckt av min kompis som ringde. Hon berättade om en annan kompis som också gjort operationen och sa att hon mått jätte dåligt de två första dagarna med flytandet. Kände mig då lugnare och tog mig i kragen. Hoppade in i duschen, drack hallondryck (mycket god) till middag och följde sedan med henne till stallet. Vi satt flera timmar på en åker medans hennes häst betade. Det var väldigt skönt att bara sitta i det friska luften..

Ikväll har jag fått i mig choklad dryck (helt ok) och massa vatten. Mår mycket bättre nu fast jag fortfarande är lite yr.

:))

Motorcykel turen gick jätte bra:) Var orolig i onödan men attans var rädd jag var i början..
Lovar att jag kommer få träningsvärk i låren då jag spände dem runt hans (chaffören) bak i säkert en timma...
Var tillräckligt vig för att ta mig upp på bönepallen utan att välta MC´n, glad för det.
Andra timmen kunde jag slappna av och njuta av utsikten :)

I börjon blir det först jobb och sedan tjejfest. Vi kommer vara runt 15 tjejer och sen ska vi  gå ut:)
Ska bli jättekul.

På måndag börjar jag äta flytande, nedräkning börjar då:)

RSS 2.0